Bondi Multilevel Garden– Private Sanctuary in an Energetic Suburb

The owners of this Bondi property are young professionals, both with long working hours and limited to weekends to enjoy the garden. The brief was to create a child friendly garden with a pool and entertaining/dining area that the whole family could enjoy simultaneously or unsupervised.

It was important that the gradient of the garden was divided so that all areas were visible from the house, especially the pool enclosure. A designated child’s play area was required as well as a secluded corner to relax and unwind.
The approach to this design was to soften the gradient of the space by introducing multiple levels, each providing a useable space whilst keeping the garden as open and visible as possible. The Growing Rooms team installed screening along the rear boundary to offer privacy from the adjacent unit block. Space for storage of basic tools but hidden from view when dining and entertaining was allocated. We integrated an outdoor kitchen, close to the house to provide a gathering point and to blur the transition between inside and out. The new cubby house allows extra fun for the kids.

The westerly view provides a beautiful, leafy outlook of surrounding trees. It was important to borrow this vista and bring it into the garden to increase the sense of depth and connectivity with nature. Through the strategic placement of plants and useable space, the garden has been turned into a private sanctuary that allows the clients to temporarily escape the bustling suburb of Bondi.

The result – ‘Another stunning and functional Sydney landscape, tailor made to our client’s needs’

gold-medal-award-antiqueThis project was recognised with an Gold Award by the AILDM in the National Design Awards 2016

100
Resort Style Living!
  • multilevel garden
  • secluded city escape
  • child friendly
  • outdoor entertaining area
  • resort style pool

BEFORE

 

Leave a Reply